*public.site.jump_to_content*

Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Betegfelvétel a kórházba

A kórházunkban folyó gyógyító munkában számítunk az Ön együttműködésére, arra, hogy a betegjogok gyakorlásával kapcsolatos intézményi szabályokat, a kórház házirendjét elfogadja és betartja. Segítve ezzel az orvos, - ápoló személyzet munkáját, saját és betegtársai gyógyulását.

 

A kórházi felvétel a Központi Betegfelvételi Irodán vagy a fekvőbeteg ellátó osztály ambulanciáján történik. Felvételkor a szükséges adminisztrációs feladatok után Önt a felvevő orvos megvizsgálja. Majd az ápolónő, a kórterembe vezeti, megmutatja éjjeliszekrényét, ahol elhelyezheti személyes tárgyait, tájékoztatást kap az osztály házirendjéről, a betegek által használatos helyiségekről. Ön utcai ruháit elhelyezheti a kórházi ruhatárban, vagy hazaküldheti hozzátartozóival.
A szakmai lehetőségeket és munkarendünket szem előtt tartva Ön szabadon dönthet arról, hogy melyik orvosunkat választja kezelőorvosának.

 

A felvételre jelenkezéskor
Hozza magával:
- kórházi beutalóját
- személyi igazolványát
- társadalombiztosítási igazolványát, azaz a TAJ kártyáját
- korábbi leleteit és zárójelentéseit, megőrzött röntgen felvételeit
- közgyógyellátási igazolványát (ha rendelkezik ilyennel)
- ha gyógyszereket szed, azok listájának jegyzékét

 

A következő ruházatra és tisztálkodási eszközökre lesz szüksége:

- evőeszköz, pohár, szalvéta
- egészségügyi papír, papír zsebkendő
- igény szerint egyszer használatos WC ülőke borító
- hálóruha, köntös
- szabadidő ruha ( Rehabilitáció, Reuma osztály)tálkodó szerek, törölközők
- papucs, a Reuma osztály és Gyógyfürdő betegeinél fürdőruha, külön papucs és törölköző a fürdő kezeléshez

 

Kérjük ne hozzon magával alkoholos italt és dohányárut !

 

Ruházatot és kisebb értékű személyes használati tárgyakat a betegszobában található szekrényekben lehet tárolni, javasoljuk azonban, hogy nagyobb értéket, pénzösszeget ne tartsanak maguknál.
Amennyiben ékszert, vagy egyéb értéktárgyat, illetve pénzt hoz magával, házirendünk értelmében a következőkre adunk lehetőséget:

 

Intézetünk csak az elismervény ellenében átvett pénz- és értéktárgyakért vállal felelősséget, ezért javasoljuk, értékeit helyezze letétbe - az osztály főnővére segítségével - intézetünk pénztárába.
Pénz- és értéktárgyait a kórház által biztosított SZÉF-ben is elhelyezheti. Az itt elhelyezett értékekért felelősséget nem vállalunk.