*public.site.jump_to_content*

Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Markhot Emlékülés - 2022

A kórházi ünnepségen a Markhot Emlékérmet...

 

Átadták a Markhot Ferenc Kórházban az intézmény legrangosabb elismeréseit az első magyar orvosi kar - a Schola Medicinalis – egri megalapításának 253. évfordulója alkalmából rendezett emlékülésen, melyen résztvett Ignácz Balázs Heves megye főispánja is.

 

Az ünnepségen a Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tannyelvű Általános Iskola tanulói adtak műsort Dömök László tanár részvételével. Az emlékülést dr. Vácity József megyei főigazgató nyitotta meg, köszöntőjében elmondta:  „Mindannyian hallottunk már a "hiánybetegségekről", melyek sajnálatos módon jellemzőek a társadalmunkra. Erre példa az ingerültség, a bánat, az elidegenedés és a viszálykodás. Megoldás ezekre a türelem, az öröm, a bizalom és a béke. Egy kialakult helyzetben akkor lehetünk eredményesek, ha bele tudunk csempészni egy fordulatot. Én is ezzel a lehetőséggel szeretnék élni, ezért meghirdetek egy mozgalmat, melyet úgy neveztem el: Legyél TÖBB (Türelem, Öröm, Bizalom, Béke). Szeretném, ha minél többen csatlakoznának hozzánk, és mindannyian törekednénk arra, hogy többek legyünk, örülnénk az apró dolgoknak is, bíznánk magunkban és embertársainkban-fogalmazott.

 

A kórházi ünnepségen a Markhot Emlékérmet Prof.Dr. Illés Árpád a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet vezetőjének, a Markhot Díszoklevelet dr. Tőzsér Kornél főorvosnak adományozta az intézmény Tudományos Bizottsága és vezetése. A Kórház főigazgatója  elismerésben részesítette kiváló szakmai munkájáért Dr. Moretti Magdolna főorvost és Petrus Ildikót, a Patológiai osztály főnővérét. Az emlékülésen ismertették az idei Markhot pályázat eredményeit: szakdolgozói kategóriában első díjat kapott Ferencz Tamás Radiológiai Osztály, második díjat Baráth Angéla Gyógytorna-Fizioterápia Központi Szolgálat, harmadik díjat kapott Szűcs Mária Krónikus Belgyógyászati Osztály. Gazdasági kategóriában első díjas lett Cseszkó Géza Finanszírozási csoport pályamunkája.

 

A Markhot Emlékülésen Prfof.Dr.Illés Árpád a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézet B épületének klinika igazgatója, tanszékvezető tartott előadást életútjáról, tudományos tevékenységéről.

 

Fotók: Birinyi Zsófia

 

Galéria