*public.site.jump_to_content*

Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

KÉPADOMÁNY A KÓRHÁZNAK

DR.BAGI ISTVÁN FŐORVOS HAGYATÉKÁBÓL

 

Egy évvel ezelőtt, május 23-án hunyt el dr. Bagi István nyugalmazott egri főorvos. Lánya, Bagi Emese, a főorvos Úr hagyatékából két db Egerről szóló képet ajándékozott a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórháznak. Az adományt dr. Vácity József megyei főigazgató vette át.

 

Köszönjük !


Dr. Bagi István 1937-ben született, a szegedi egyetemen 1962-ben szerzett orvosi diplomát. A mezőtúri kórház sebészetének orvosa 1965-ig, majd az egri megyei kórházban fül-orr gégészetből szakvizsgázott. 1969-ben a szájsebészeti osztályra kérte áthelyezését. Itt fogászatból és szájsebészetből szerzett szakvizsgát, majd osztályvezető volt. Később nyugdíjasként a megyei egészségbiztosító ellenőrző főorvosa volt. Fogorvosi magánrendelést folytatott 2015-ig.

Dr. Bagi István nyugalmazott főorvos néhány éve megfogalmazott ötlete volt, hogy szabadtéri műalkotásként állítsanak emléket az Egri csillagok regény szereplőinek, Gergőnek és Vicuskának. Az egri kórháznak adományozott képeken is látható az Eger patak mellett elhelyezett szobor.

 

A képen: balról Bagi Emese, dr Vácity József főigazgató, dr. Szoboszlay István főorvos, a Központi Laboratórium vezetője  és Csillikné Holló Erzsébet vezető asszisztens.

 

Fotó: Birinyi Zsófia