'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

ELUKER tájékoztató

Tisztelt Betegünk!

A járóbeteg-szakellátásra, fogászati szakellátásra, fekvőbeteg-gyógyintézetbe, gyógyászati ellátásra, továbbá rehabilitációra beutalt, illetve ezen szolgáltatásokat beutaló nélkül igénybe vevő biztosítottat utazási költségeihez támogatás illeti meg.
2022. Július 1-jétől kezdődően nem kell előzetesen a háziorvosától, beutaló orvostól semmilyen nyomtatványt, igazolást kérnie ahhoz, hogy az utazási költségét el tudja számolni. A megjelenések igazolására az egészségügyi szakellátás igénybevételekor kerül sor, egy erre a célra létrehozott, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által üzemeltetett informatikai rendszerben (ELUKER).
Felhívjuk a figyelmét, hogy az ELUKER rendszerben utólagos rögzítésre nincs lehetőség, kizárólag a megjelenés napján tudjuk az adatokat rögzíteni. Amennyiben utazási költségtérítést szeretne igénybe venni, jelezze azt kollégáink felé az ellátása alkalmával!
Az egészségügyi szolgáltató által a biztosított részére rögzített utazási költségtérítési igazolás alapján az egészségbiztosítónál a támogatás megállapítására irányuló eljárás hivatalból nem indul meg. A biztosítottnak az utazási költségtérítés kifizetése érdekében az egészségbiztosítóhoz - a Magyar Államkincstár Központ által erre a célra rendszeresített nyomtatványon - külön kérelmet kell benyújtani elektronikusan, postai úton vagy személyesen a lakóhely (tartózkodási hely) szerint illetékes kormányhivatalban.

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.