'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Sebészeti és Érsebészeti osztály

Sebészeti és Érsebészeti osztály

Helye:
Hotel épület IV. emelet

Osztályunk két részlegből áll:

Általános sebészet:

Részlegünkön hasi betegségek (többek között: epekövesség, gyomor-, vékony-, vastagbél daganatok) sebészi kezelését végezzük, itt látjuk el a pajzsmirigy, emlő, bőr és lágyrész műtétekkel megoldható betegségeket is.
Nagy számban végzünk laparoscopos műtéteket, például: epekő, féregnyúlvány gyulladás. Ezek előnye a gyorsabb gyógyulás, a kevesebb fájdalom és a jó kozmetikai eredmény.
Kiemelten foglalkozunk emlősebészettel és coloproctológiával (vastag-végbél sebészet).
Emlődaganatok vonatkozásában a legkorszerűbb diagnosztikus és terápiás elveket alkalmazzuk, a betegeink többségénél emlőmegtartó műtétet végezünk. Tevékenységünk szervesen kapcsolódik a kórház Radológiai osztálya által végzett mammográfiás emlőszűrési programhoz.
Az emlődaganatban szenvedő betegek ellátására és a műtéten átesettek gondozására önálló emlőszakrendelést működtetünk heti 2 alkalommal a Rendelőintézetben.
A vastag-végbél daganatban szenvedők kezelése a szakmai protokolloknak megfelelően elvégzett komplex kivizsgálás után, a kórházban működő Onkológiai Team által meghatározott, egyénre szabott terápiás elvek alapján történik. Ezen betegek ellátását és gondozását heti egy alkalommal a Rendelőintézetben működő Colo-proctológiai szakrendelés biztosítja, a Stomás betegek gondozását stomaterápiás nővér végzi.
Választott időben történő műtétekre a várakozási idő 1 hónap, daganatos megbetegedés esetén nincs várakozási idő.

Érsebészet:

Az Érsebészeti részlegen a hasi főverőér, a végtagok ütőereinek, valamint a nyaki verőerek szűkületeinek és elzáródásainak, illetve kóros tágulatainak sebészi ellátását végezzük.
A Radiológiai osztállyal együttműködve nagy számban történik a szűkületek és elzáródások ballonkatéteres tágítása, illetve fémháló behelyezése, ezekkel a beavatkozásokkal a nagyobb megterheléssel járó műtét elkerülhető. Ezen a területen országos szinten is kiemelkedő a kórházban folyó tevékenység. A visszerek sebészi kezelését is nagy számban végezzük, döntő részüket egynapos sebészet keretében.

Osztályvezető:
Dr.Horváth Tibor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főnővér:
Almási Edina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Elérhetőség:
36/411-444/3209
Fax: 36/411-444/2395
E-mail: sebo@mfkh.hu

 

 Az egység munkatársai:

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.