'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Pszichiátriai Gondozó

Pszichiátriai Gondozó

Helye:

I.telephely Régi Kórház földszint

 

Rendelési idő: Hétfő - Péntek : 8.00 - 14.00Gondozónk profilja:
A pszichiátriai gondozás az a tevékenység, amelynek során a pszichiáter szakorvos által vezetett munkacsoport, hosszan tartó pszichiátriai betegségekben szenvedők folyamatos észlelését és gyógyítását végzi, rehabilitációját segíti a betegség teljes folyamatában. A páciensek életviteli problémáinak megoldásával is foglalkozik a jobb életminőség kialakítása érdekében.A rendelési idő: hétfőtől péntekig 8-14 óráig előzetes időpont egyeztetést követően történik. Időpontot naponta 13 óra után lehet kérni a 36/411 444/2616-os melléken, beutaló nem szükséges.
A rendeléseken előjegyzéssel dolgozunk. Ez alól kivételt képeznek azok a betegek, akik sürgős beutalóval érkeznek és akiknek az állapota veszélyeztető.
A Gondozó elsősorban az ellátási területhez tartozó lakosság körében végzi pszichiátriai betegségekkel /alkalmazkodási zavarok, szorongásos zavarok, hangulatzavarok, pszichózisok, személyiségzavarok kivéve a szenvedélybetegségek, öngyilkossági kísérlet utáni kezelés/ küzdők pszichés-szomatikus zavarainak gyógykezelését, utógondozását. Kapacitásunktól függően előzetes kérelem/engedély alapján területen kívüli betegeket is fogadunk.
A pszichológusok pszichodiagnosztikai vizsgálatokkal / pszichológiai módszerek segítségével történő felméréssel/ ill. pszichoterápiás módszerekkel segítik az orvosok munkáját.
Ennek eredménye alapján gyógyszeres, pszichoterápiás, vagy e kettő kombinációjából álló terápiát állítunk be. Segítséget nyújtunk a betegek életvezetési problémáinak megoldásában, lelki támogatást nyújtunk a különböző életszakaszokban jelentkező pszichés problémák esetén.
Gyermekpszichiátriai Gondozónban szorongásos és alvászavaros; kényszeres, pszichoszomatikus, autisztikus tünetekkel küzdő, hiperaktív és magatartászavaros gyermekek kezelése folyik. Segítséget nyújtunk a szülő-gyermek konfliktusokban, a serdülők kortársi problémáiban, párkapcsolati gondjaikban és olyan problémában, ami gondként merül fel a szülő számára.
 

Szakrendeléseink:
Felnőtt pszichiátriai szakrendelés
Felnőtt pszichiátriai gondozó
Neurózis szakrendelés
Gyermek pszichiátriai szakrendelés
Gyermek pszichiátriai gondozó

Gondozó vezető:
dr. Nagy Katalin

Vezető asszisztens:
Baráth Judit

Elérhetőség:
36- 411-444/ 6310 mell.Az egység munkatársai:

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.