'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Invazív Mátrix Ortopédiai Profil

Invazív Mátrix Ortopédiai Profil

Mátrix vezető főorvos:

Dr. Turchányi Béla PhD

 

Helye:
I. telephely, Hotel épület, II. emelet, rövid folyosó

Osztályunk profilja:
Az ortopédia feladata a zömmel krónikus mozgásszervi betegségek elsősorban műtéti, kisebb mértékben konzervatív kezelése. A Markhot Ferenc Kórház 24 ágyas ortopédiai osztályán egész Heves megye területéről, illetve egyes B-A-Z megyei településekről is fogadjuk és kezeljük a betegeket. Napjainkban, a folyamatos fejlődés és képzés eredményeként az osztály a krónikus mozgásszervi betegségek csaknem teljes körének ellátására képes, a csont tumor (daganatok) sebészet, a gerincsebészet és egyes speciális ellátást igénylő gyermek ortopédiai műtétek kivételével. Fő műtéti profilunkat a nagyízületi protetika (elkopott ízületek pótlása) képezi: mind az elsődleges (primer) beültetéseket, mind a kilazult protézisek cseréjét (protézis revízió) végezzük csípő és térdízület esetében egyaránt. Ugyancsak nagy hagyománya van osztályunkon a különféle térdízületi elváltozások (beleértve a sportsérüléseket is) esetében alkalmazott artroszkópos beavatkozásoknak. Az elülső keresztszalag-pótlásokat is a gyors rehabilitáció lehetőségét magában rejtő endoszkópos technikával végezzük. Az eddig felsoroltak mellett osztályunkon a felső és alsó végtagok különböző betegségei, a vállízületi izomkárosodások, idült és visszatérő ficamok, ín, ínhüvely, izom, csontelváltozások (pl. ciszták, jóindulatú csontdaganatok, csontkinövések) műtéti kezelését végezzük. A láb statikai elváltozásainak megoldására is számos műtéti megoldást alkalmazunk.
A műtéti kezelések mellett, a konzervatív ortopédiai-infúziós, fizikoterápiás kezelésre is lehetőség van osztályunkon.
Egyes gyermekortopédiai elváltozások konzervatív kezelése is osztályunkon, illetve szakrendelésünkön történik: veleszületett dongaláb szakaszos gipsz redressziós- , veleszületett csípő-fejlődési rendellenességek Pavlik hámmal való kezelése. A csecsemő csípő szűrő vizsgálatokat szakrendelésünkön végezzük, csípő UH vizsgálatokat minden kolléga végez. A szakmai ajánlásoknak megfelelően igyekszünk a csípő-szűrő vizsgálatot (a csípő UH vizsgálatot is beleértve) minden újszülöttnél legkésőbb 4-8 hetes életkorig lehetőségek szerint elvégezni.
A közeljövőben szeretnénk a vállízületi endoszkópiákat elkezdeni, meghonosítani, újonnan bevezetésre kerülő gyermek- és felnőttkorban alkalmazott korrekciós láb műtétek technikáival gazdagítani az osztály műtéti repertoárját.
Évente átlagban 1150 fekvő beteget kezelünk, közel 900 műtéti beavatkozást végzünk, több mint 16000 járó beteget látunk el csak az egri szakrendelésen.
Osztályunkon 5 fő orvos, illetve 1 fő nyugalmazott osztályvezető főorvos,rész munkaidőben, 9 fő OKJ ápoló, 2 fő diplomás ápoló és 1 fő OKJ ápolási asszisztens, 1 fő gyógytornász, 2 fő adminisztrátor-asszisztens, 1 fő önkéntes segítő részmunkaidőben, továbbá 2 fő rendelőintézeti asszisztens, a Központi Műtőben dolgozó műtősnők, műtős asszisztensek tevékenykednek a betegek gyógyulása érdekében.

Osztályunkon két db egyágyas, fürdőszobás, TV készülékkel ellátott VIP ( emelt szintű )  szoba igénybevételére van lehetőség térítés ellenében.

Bővebb információkért keresse főnővérünket vagy honlapunkon az Emelt szintű kórtermek menüben tájékozódhat.Profilvezető:
Dr. Róth Péter

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főnővér:
Barócsi Krisztina

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotógaléria

 

Elérhetőség:
36-411-444/3260-nővérpult
3261-osztályos iroda
email: ortopedia@mfkh.hu

 Az egység munkatársai:

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.