'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Onkológiai osztály és ambulancia

Onkológiai osztály és ambulancia

Helye:
Irgalmas rendi épület magas földszint

 

Megközelítése: 

Minaret portán át, vagy a Markhot utcai zöld ajtón átOsztályunk profilja:
Elsősorban aktív kemoterápiás kezeléseket végzünk. Jogosultak vagyunk valamennyi solid tumor kemoterápiájára és biológiai terápiájára, azon tumorok kivételével ahol az OEP a Centrumok jogosultságát szűkítette. A komplex onkológiai gyógyszeres kezelés teljes palettáját alkalmazzuk fekvőbeteg és járó (kúraszerű) ellátás formájában, egységes nemzetközileg elfogadott szakmai protokollok és irányelvek alapján. Szükség szerint az arra rászorulók számára szupportív ellátást biztosítunk, továbbá járóbeteg ellátás keretén belül különböző kezeléseket végzünk (i.v. biszfoszfonát kezelés, immunterápia, hormonterápia, fájdalomcsillapítás).
Az osztály szervezésében, a multidisciplinális onko-team működése révén egyénre szabottan kerül sor a terápiás módszerek kidolgozására, az egyes klinikai szakmák résztvevőivel összhangban. Az Onko-team szerdai napokon 14 órától ülésezik a Radiológiai osztály leletező helyiségében. Vezetője: az Onkológiai osztály osztályvezető főorvosa, tagjai: a BAZ Megyei Kórház Sugárterápiájáról Prof. Dr. Ésik Olga, továbbá patológus, radiológus, sebész, urológus, nőgyógyász, belgyógyász szakorvosok.
Szervspecifikus Emlő-team 2010 márciusától működik a kórházban, havonta egy alkalommal ülésezik a Patológiai osztályon. Itt lehetőség van a mammográfiás képek és szövettani metszetek megtekintésére, és a team ezek alapján állítja fel a betegek számára legmegfelelőbb műtéti stratégiát, illetve dönt az esetleg szükséges neoadjuváns onkológiai kezelésről is.
Biztosítjuk a társszakmák számára az onkológiai konzílium lehetőségét és szoros kapcsolatban állunk a kórház Hospice részlegével, ahol a végstádiumú daganatos betegek testi és lelki ápolása teljes mértékben megoldott.
Önálló Onkológiai osztály 1989-óta működik a kórházban, 2005-től Megyei Onkológiai Centrumként. Kulturált környezetben, 28 fekvőbeteg fogadására alkalmas ágykapacitással, és 8 férőhelyes ambuláns kemoterápiás kezelő egységgel várjuk a daganatos betegségben szenvedőket. Osztályos felvételre csak előzetes ambuláns konzíliumot követően kerül sor, melyet az osztályon működő szakrendelő lát el.

Osztályvezető:
Dr. Somorjai Béla főorvos
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főnővér:
Bódizs Andrásné

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérhetőség: 36/411-444  3502-as mellék
 

 

 

 

 Az egység munkatársai:

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.