'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Neurológiai és Stroke osztály

Neurológiai és Stroke osztály

Helye:
Hotel épület, III. emelet


Osztályunk profilja:


A Markhot Ferenc Kórház Neurológiai osztálya II. progresszivitási szintű akkreditációval rendelkezik, és az ideggyógyászati fekvő- és járóbeteg-ellátás teljes területén áll a lakosság rendelkezésére.
A Neurológiai osztályon 40 aktív ágy (ezen belül 5 szubintenzív ágy) tornaterem áll a betegek rendelkezésére és fizikoterápiás kezelési lehetőségünk is van. A betegek ellátásáról 15  szakdolgozó  gondoskodik. Logopédus és pszichológus háttérrel rendelkezünk. Osztályunk külleme, belső kialakítása, műszeres felszereltsége is folyamatosan változóban van, amivel a betegek komfort érzetét szeretnénk javítani, melyhez szakmailag elhivatott, a betegek iránt kellő tisztelettel és empátiával bíró személyzet tartozik.
Mindennapi munkánkban a szakmai ajánlásokat alkalmazzuk, hogy a kor és a hazai lehetőségek mellett a betegeink a legjobb ellátást kapják.A neurológia szakterülete az idegrendszer organikus károsodásával magyarázható betegségek kivizsgálása és kezelése. Az önálló neurológiai kórképek ellátása mellett konziliáriusi szinten is az ideggyógyászat központi szerepet tölt be.
Osztályunk Stroke Centrum, 2011 -től megkezdődött a trombolízis kezelés, ami az akut stroke ellátásában elengedhetetlen. Évek óta A BAZ-megyei Kórház SVANT osztályával jó kapcsolatot ápolunk, mely által  mechanikus trombus eltávolításra betegeket tudunk további ellátás céljából küldeni. Az osztályon kezelt, stroke-on, vagy átmeneti agyi keringészavaron (TIA) átesett betegeknek lehetőségük van a későbbiekben járó betegként a tartós gondozásra, mely során a legkorszerűbb, a mindenkor érvényes szakmai irányelveknek megfelelő gyógyszer beállításra és után-követő vizsgálatok elvégzésére törekszünk.

 

    A szakma szabályai szerint szükséges műszeres vizsgálatok (carotis color duplex UH, koponya CT, EEG, ENG, EMG) is rendelkezésre állnak.
A fekvőbeteg-ellátás mellett kúraszerű ellátás keretében végzünk agyi vérkeringést javító infúziós kezeléseket.
A neurológia körébe tartozó  betegségcsoportokkal ( vasculáris kórképek, tumorok, gyulladásos, immunológiai, traumás betegségek, eszméletvesztéssel járó állapotok, gerincbetegségek, a környéki idegek megbetegedései, genetikai betegségek, fejfájás, szédülés, epilepsia, Parkinson kór, SM, alvászavar, dementia) foglalkozunk.


 SM Centrumaként  is működünk, kezeljük, gondozzuk, pszihésen vezetjük ezeket a betegeket. 2 szakorvos és 2 nővér folyamatosan tartja a kapcsolatot az immunmodulans kezelésben részesülő és nem részesülő betegekkel egyaránt.
Dementia Centrumként is működünk.
2018.-ban megvalósult  az Elektrofiziológiai laborunk is.

 

Az osztály orvosai látják el a speciális ambulanciákat:

 

- Carotis Ultrhang  és TCD vizsgálat:  Dr. Lovász Rita

                                                            Dr. Balázs Attila

 

EEG-ENG-EMG labor:   Dr. Orosz Viktor
 

 

Osztályvezető:
Dr. Lovász Rita


Főnővér:
Mezei Laura

Elérhetőség:
36 411 444 / 3400, 3402
email:neurologia@mfkh.hu
Osztályvezető: lovasz.rita@mfkh.hu
Tel.:36/411 444/3401Az egység munkatársai:

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.