'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Adomány kórházunknak

al_t

 

 

A Markhot Ferenc Kórház igényeire szabva,  9 millió Ft értékben vásárolt eszközöket az OTP Bank a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével az egri gyógyító intézménynek. Többek között biológiai vegyi fülkét, szén-dioxid adagoló egységet, beteg átfektető lapokat, fonendoszkópokat. 

 

 

 

 

A koronavírus jelentette kihívások leküzdése érdekében az OTP Bank fontosnak tartja, hogy eszközökkel támogassa azt a sokszor erőn felüli munkát, amelyet az egészségügyben dolgozók végeznek, ezért a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével közel 200 millió forintot fordít jótékony célú eszközvásárlásokra. A kórházaknak nyújtott támogatás fő célja, hogy a bank és az alapítvány közvetlen és közvetett módon is hozzájáruljon a koronavírus elleni küzdelemhez. Az adományozás érdekében a bank hálózatának öt régiója felmérte az igényeket, majd ezt követően tettek javaslatot a célzott támogatásokra. A kórházak kiválasztásánál a fő szempont az egyes régiók területének mind teljesebb lefedése volt, illetve hogy az egyes kórházak mennyire fontos szerepet töltenek be a járvány elleni védekezésben.Ennek érdekében a bank és az alapítvány a Markhot Ferenc Kórház igényeire szabva 9 millió Ft értékben vásárolt eszközöket: biológiai vegyi fülkét, széndioxid adagoló egységet, beteg átfektető lapokat, fonendoscopokat, teljes falvastagság bél-rezekciós szettet - hangzott el az átadó eseményen.

 

 

A képen: Barkó József az OTP Északkelet-magyarországi Régió ügyvezető igazgatója, Nagy Krisztina a Humanitas Szociális Alapítvány titkára és dr. Orosz Krisztina a Markhot Ferenc Kórház stratégiai igazgatója.

 

 

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.