'; Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Markhot Ferenc Oktatókórház
és Rendelőintézet

Kórházunk orvosait ismerte el Eger városa

al_t

Kórházunk orvosait ismerte el Eger városa

 

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése eddig végzett orvosi munkássága elismeréseként „Eger Kiváló Orvosa” kitüntetést adományozott Dr. Balogh József főorvos részére és „Hibay Károly Emlékgyűrű” kitüntetést adományozott Dr. Vigváry Gergely szakorvosnak.

 

 

 

 

Dr. Balogh Józsefet egész élete, munkássága Heves megyéhez, Egerhez köti. 1949- ben Egerbocson született, 1967-ben érettségizett az egri Gárdonyi Géza Gimnáziumban, orvosi tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen folytatta. 1973 óta folyamatosan dolgozik az egri Kórházban, mai nevén a Markhot Ferenc Kórház Invazív Mátrix Traumatológiai osztályán. Sebészetből 1978-ban, traumatológiából 1979-ben szakvizsgázott. 1980 óta az országban elsőként beindított kéz gondozói szakrendelésen végzi a kéz betegek vizsgálatát véleményezését, rehabilitációját, így 1994- ben elsők között kapott szakorvosi képesítést az újonnan létrehozott Kézsebészet szakterületen. 1981-ben adjunktusi, 1986-ban főorvosi előléptetésben részesült. 1991 -ben osztályvezető főorvosi megbízást kapott, éveken át vezette az osztályt. 1999-től az osztály kézsebészeti részlegének vezetője. Több hazai és külföldi továbbképzésen vett részt, számos alkalommal gyarapította tudását kézsebészeti, mikrosebészeti kurzusokon magyar és német nyelven. 1986-ban Németországban, 1988-ban és 1991-ben Ausztriában 3 hónapos ösztöndíjban részesült. Tanulmányairól számos ismerettel gazdagabban tért haza, melyek érintették a betegellátás valamennyi területét. Tagja a Magyar Traumatológus Társaságnak, a Magyar és Nemzetközi Kézsebészeti Társaságnak. Munkáját hivatásként éli meg, szakmai alázattal nagy elméleti és gyakorlati felkészültséggel precízen végzi. Példamutató türelemmel, odaadással szolgálja a betegek gyógyítását, oktatja az orvostanhallgatókat, rezidenseket, szakorvosi jelölteket. Tudását, szakma szeretetét családján belül is sikerrel adta tovább. Halkszavú, üdítő humorú tagja az osztályközösségnek. Nyugdíjasként napjainkban is nap, mint nap szolgálja a Traumatológiai Osztály tevékenységét.

 

 

 

 

Dr. Vigváry Gergely 2012-ben végzett a Semmelweis Egyetemen. Egyetemi évek alatt az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott mentőápolóként, majd később mentőtisztként. Az orvosi diploma megszerzését követően Németországban, Vesztfáliában kezdett el dolgozni. 2018-ban szerezte meg az aneszteziológia és intenzív terápia szakvizsgáját. Ezt követően úgy gondolta, hogy a külföldön megszerzett szakmai tapasztalatát a magyar betegek gyógyításában szeretné kamatoztatni, ezért családjával együtt Egerbe költözött. 2018 szeptemberétől dolgozik a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Központi Aneszteziológia és Intenzív Betegellátó Osztályán. Az eltelt 3 év alatt magas színvonalú és lelkiismeretes szakmai munkájával sikerült mind a közvetlen munkatársai részéről, mind pedig a társszakmák orvosai és ápolói részéről megbecsülést kivívnia. Folyamatosan képzi magát és tudását önzetlenül megosztja munkatársaival. Különös érzékenységet mutat az elesett betegekkel szemben, akiknek lelki támaszt is igyekszik nyújtani. A COVID-19 pandémia idején nem elégedett meg a fertőzött betegek kórházi kezelésével, hanem több fronton – az országos mentőszolgálat, a sürgősségi betegellátás és az intenzív terápia területén is – felvette a harcot a járvány leküzdésében és a betegek gyógyításában. Feleségével és két gyermekével Egerben telepedett le és családja jövőjét is ebben a városban képzeli el.

 

 

 

 

A Markhot Ferenc Kórház közössége gratulál az elismerésekhez !

 

Képek az egerhirek.hu weboldalról.

 

 

Markhot Ferenc Oktatókórház

és Rendelőintézet

3300 Eger, Knézich Károly utca 1.